torsdag 8 september 2011

Asienturnén - en första skiss, & en fika med Lemmy


Denna sol-regninga torsdag bjöd på en trevlig fikastund för mig och Tommy Gösta Lee, tillsammans med Ingemar Dahlkvist. Ingemar är en riktig räv i fackförbundstidningskretsar som jag arbetade med under sju år på Byggnadsarbetaren. Numer är han frilans. Ska man förklara Ingemar med att likna honom vid en metal-karaktär, får det bli Lemmy Kilmeister. Han kör fortfarande en rättfram och punkig stil trots att han går mot 60. Och hur originell idé man än har till ett byggreportage, kan man vara rätt säker på att Ingemar har gjort den nån gång på 1990-talet. Och så är det ju lite med Motörhead också. Vi tog var sin dubbel Espresso på Frappino på Långholmsgatan. Tommy Gösta vart lite otålig men han blev gladare när han fick leka med Ingemars snusdosa.

***

Har tidigare bloggat en del om familjen Hårdrocks stundande Asien-turné. Den har alltså två ben kan man säga, ett Thailandsben och ett Malaysiaben. Efter ganska idogt läsande av Lonely Planet har åtminstone Malaysiabenet börjat ta sin första skissartade form.

Ett besök i huvudstaden Kuala Lumpur var ju ganska självklart eftersom vi flyger dit. Det blir vårt öppningsgig helt enkelt. Därefter hade vi nog tänkt att ganska omgående ta oss till Thailand för några veckors turnerande på öarna där innan vi så småningom letar oss ner genom Malaysia tillbaka till KL.

De stopp som hårdrockarpappan tycker verkar mest lockande på den vägen är Langkawi, Pangkor, Penang och Melaka. Sen kan det bli ytterligare förhandlingar om gig även i Singapore. Hårdrockarpappan är osäker, men jag måste givetvis höra vad bandledare Nikki Sofie anser. Vi har haft ett bra management i familjen Wendick, nära vänner som gjorde en liknande turné i vintras. I kväll kommer vi förmodligen att boka in hotellet för de första nätterna i KL. Så nu känns det att det blir allt mer påtagligt att vi ska dra, även om det är långt kvar.

***

Nu ska jag gå och snyta mig, för jag har blivit grymt förkyld.

(Foto på Lemmy ovan: Mark Marek, GNU Free Documentation License)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar