söndag 23 oktober 2011

Listan V 42 - Släktkul, sotfisk och spärrnacke


Okej, söndag kväll - och det betyder listkväll här på HP-bloggen. Veckans betygssymboler utgörs av skivomslag. Ett dundersnyggt, får representera toppbetyget. Här väljer jag Kiss "Dressed to Kill (bilden). Minimalistiskt, stilsäkert och mycket udda i förhållande till omslagen till Kiss övriga plattor från den här tiden. Mellanbetyget illustreras av DIO:s Holy Diver. Det är inte tidernas snyggaste omslag, men det extremt tidstypiskt för den omslagens guldålder som 80-talet utgjorde. En konstart som dog när CDn kom. Bottenbetyget får illustreras av Guns N´Roses The Spaghetti Incident? "Okej grabbar, då var det frågan om omslaget. Vi häller ut en burk spaggetti i tomatsås och så plåtar vi av det. Vad säger ni?" "Absolut. Skitbra." Ehhh ... nä. (Särksilt inte som GNR var otroligt stilsäkra på de andra tre plattorna bandet gav ut.)

Nog snackat, här kommer listan.

VECKANS DRESSED TO KILL
Att Vince Folke fick tre dagars obegränsat umgänge med sin kusin Melker. Dom båda verkade ha fruktat kul ihop, oavsett om dom utforskade Vasa-skeppet, lekte mamma, pappa, barn eller hade vattenkrig i badkaret.

VECKANS HOLY DIVER
Helgen som helhet. Tyckte vid första anblick inte att jag fick särskilt mycket gjort. Men vid en närmare summering insåg jag att jag faktiskt hunnit att springa, fiska, köra ett styrkepass, kolla på matiné-bio men familjen samt laga mycket god lördagmiddag bestående av sotad tonfisk på bädd av marinerade, stekta nudlar. En sån helg får man vara nöjd med.

VECKANS THE SPAGHETTI INCIDENT?
Hälsoläget i familjen Hårdrock. Särskilt Tommy Gösta har haft det jobbigt. Feber, snuva och nu i kväll förmodat magknip som gjorde att han hade svårt att somna. Nikki Sofie har knaprat Strepsils för halsen och även Vince Folke är snörvlar och hostar. HårdrockarPappan drabbades i onsdags dessutom av akut nackspärr som dessbättre gav sig under de följande två dagarna. Allt detta sammantaget gjorde att vi tyvärr inte kunde gå och träffa lilla Nalani, min store vän Loves lilla, lilla dotter, som kom till världen för två veckor sedan. Hoppas på ett besök å det snaraste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar