söndag 20 november 2011

Listan V. 46 - På besök i "det gamla landet"


Lista! Klapp, klapp, klapp. Lista ..!

Söndagslista coming up. Betygssymboler denna kväll: Mötley Crue-plattor (eftersom Vince Folke o jag lyssnade på Mötley i går kväll medan vi lagade fiskgratäng.) Toppbetyget självklart Shout at the Devil, ett av 80-talets absolut bästa vax. Medelbetyget: Too Fast For Love, den charmiga och synnerligen klassiska debuten. Bottenbetyg: Generation Swine. Är den ens att betrakta som en Mötley-platta?

Nu kör vi:

VECKANS SHOUT AT THE DEVIL
Barnvakt. Jag älskar att vara med mina barn. Men det betyder inte att jag inte uppskattar lite egen vuxentid. Eftersom familjen Hårdrocks släktingar befinner sig mellan 30 och 50 mil bort blir det rätt få gånger som farmor/farfar/mormor/morfar kan rycka in. Men den gångna veckan tillbringade Vince Folke, Tommy Gösta och HårdrockarPappan i "det gamla landet", i det här fallet Falkenberg. (Annars är det Corleones benämning på Sicilien i Gudfadern.) Medan Vince Folke tillbringade mycket tid hos sina kusiner, hängde Tommy Gösta med sin farmor. Detta gjorde det möjligt för HP att bland annat gå på konsert (Nisse Hellberg), dricka öl på krogen och bada bastu i simhall, samt inte minst ligga kvar i sängen på morgnarna när Tommy Gösta tjöt efter sin välling. Jag skulle ljuga om jag påstod att det inte var jävlig najs. Tack alla ni som gjorde detta möjligt. Ingen nämnd, ingen glömd.

VECKANS TOO FAST FOR LOVE
Fiskgratäng och champagne med Sofie i går kväll efter 5 timmars tågresa.

VECKANS GENERATION SWINE
Eftersom vi åkte tåg till Falkenberg går den utmärkelsen föga oväntat till SJ. Hur fan kan man sälja två barnbiljetter (0-6 år) till ett sällskap om tre personer, och sedan placera det i en vagn där det inte finns plats för barnvagnar? Här SJ får ni en länk som bara är till er. Hair Metal up yours MF:s.

2 kommentarer:

  1. Känner igen det där med SJ, undra hur de tänker.
    Jenny och Daniel

    SvaraRadera
  2. "Tänker" är nog ett nyckelord i det här sammanhanget. Just att dom inte tänker över huvud taget. Hoppas allt är bra med er. Kul att ni kollar bloggen.

    SvaraRadera