söndag 15 april 2012

Listan V. 15 - Hojar högt och lågt

Det blir en hel del hojar på veckans lista. Både för små och stora pojkar. Sedan har vi ett vitt otyg som vägrar lämna jumboplatsen. Betygsymboler: Kiss 80-talsproduktion.

Det är ju lite av ett nördämne som lånar namn åt betygen den här veckan. Men någon slags nytta ska man någon gång ha av allt värdelöst vetande man tillskansat sig genom åren om historiens mest kommersiella rockband.

1980-talet var ingen lysande period för Kiss. Stanley/Simmons spanade så ängsligt efter rådande trender att man fullständigt glömde varifrån man en gång kom. Sålunda kunde man 1981 ge ut fantasykalkonen Music From The Elder, för att bara fyra år senare se ut som något Susanne Lanerfeldt stylat

Men en helt okej platta sket man ur sig och det var Creatures of the Night, från 1982. Uppföljaren Lick It Up var också okej. Okej var däremot INTE Hot in the Shade, från 1989. För att inte tala om hur sjukt fult omslaget är. Sfinxen i ett par solglasögon? Why, liksom. Detta missfoster till platta får illustrera bottenbetyget.

Nu till listan.

VECKANS CREATURES OF THE NIGHT
Att min äldste son, här kallad Vince Folke, blivit så stor att jag igår kunde köpa honom en riktig BMX-cykel. En historisk dag. Det är en blå crescent och jag fick feta E.T.-vibbar av att se honom cykla runt på basketplanen idag.

VECKANS LICK IT UP
I fredags besökte trion HårdrockarPappan, Tommy Gösta och Vince Folke den pågående uppfinnings-utställningen på Tekniska Muséet. Svenska folket har fått rösta fram de i vårt tycke 100 viktigaste uppfinningarna. Naturligtvis säger resultatet mer om svenska folket än om uppfinningarna. Vår stolta nation har till exempel lyckats rösta in hårblåsen på topp 100. Elgitarren lös däremot med sin frånvaro. Men det var givetvis kul att se alla prylarna. Min favorit, customhojen ovan.

VECKANS HOT IN THE SHADE
Snön. Igen. Vaknar lördag morgon och den vita döden vräker ner från himlen. Desperation, maktlöshet. Hat. Rent, koncentrerat hat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar