måndag 7 november 2011

Von Benzo - En liten metal-skräll i november


Lite i skuggan av Nickelback och Nightwish, tvättar i november en svensk rocker av sig stämpeln som talangtävlingsvinnare i TV. Idol-Jay Smith har återförenats med sitt band Von Benzo och släpper "Yes Kids It´s true. Och det rockar faktiskt.

Jag har aldrig följt Idol. Fame Factory, Let´s Dance och en och annan Robinson-säsong har det blivit, men Idol, faktiskt aldrig, så tvåbarnspappa jag är. Så jag hade ingen direkt relation till Jay Smith när jag hörde Von Benzos singel "Radio" på Bandit nyligen. Jag tyckte bara att den faktiskt rockade rätt hårt.

Nu har jag fått en kopia av plattan, som släpps 23 november och kan bara konstatera att singeln inte var något undantag. Det är inte fullt ös rakt igenom, men i sina bästa stunder (och dom är några stycken) rycker det rätt bra i nackmusklerna på HP.

Genremässigt ligger VB rätt nära Velvet Relover. Bluesigt, tungt och ganska dystert, men med akustiska pianon här och var för att bevara sleazekänslan. Bästa spår efter en 3-4 lyssningar: "Addicted" där man t.o.m. får lite the Haunted-vibbar.

23 november, släppdatum alltså.

***

Sen vill jag bara säga att jag blev positivit överraskad av Megadeths Th1rt3en, som släpptes i förra veckan. Så för er som inte kollat in den är det hög tid.

5 kommentarer:

 1. Yo farsan! Vart har fått tag på den plattan?? Är sugen:)

  SvaraRadera
 2. Det är ett recensionsex från bolaget.

  SvaraRadera
 3. Låter spännande! Hur många låtar är det på skivan om man får fråga?

  SvaraRadera
 4. 11 låtar finns på plattan. Inledningsspåret heter "Dance with the Devil." De flesta är i liknande stil som singeln "Radio", kan man nog säga. Jag tror inte där var någon ballad. Jag har inte hört första plattan dom släppte så jag kan inte säga hur lika de är. Det verkar vara ett väldigt stort intresse för den. Inlägget är det mest besökta nånsin på min blogg.

  SvaraRadera
 5. Ok! Jag undrade för kollade in plattan och i beskrivningen så står det 12 låtar, men sen när man kollade låtlistan så var det bara 11 låtar. Tack för svaret :)

  SvaraRadera