onsdag 23 november 2011

Ny platta: Rammstein remixar radikalt


När Tysklands tungviktskungar summerar karriären låter man Faith No More, Pet Shop Boys och Clawfinger gå bananer med klassiker som Sonne och Mein Teil. Fick Rammsteins samlingsplatta i mejlen förra veckan. Här är lite tankar kring den.

Made In Germany är titeln på plattan, som i De Luxe-varianten består av två plattor. CD 1 är en traditionell samlingsplatta. Om den finns kanske inte så mycket att orda. Ett logiskt urval av låtar.

CD 2 är däremot remixar av gruppens största låtar. Rammstein har givit kända musiker och DJ:s fria händer att ratta om låtarna efter eget tycke.

Resultatet? Till att börja med bör du vara beredd på att flera av låtarna är så omredigerade att de knappt går att känna igen. Det är rena klubb-remixar, mest gjorda för dansgolv. Och som sådana är dom ju rätt ösiga. Men metal är det knappast fråga om.

Den mer puritanske tunggungaren finner ändå en hel del att uppskatta. Producenträven Jacob Hellners remix av ”Du Hast” är grym, likaså Clawfingers-rattade ”Sonne” och Meshuggas tolkning av ”Benzin”.

Sen finns det en del överraskningar också. Som att ”Mein Teil” i Pet Shop Boys-kostym, faktiskt känns mer råbarkad än det lite buskis-aktiga originalet.

2 december finns "Made In Germany" i handeln. En på det hela taget schysst julklapp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar