onsdag 2 november 2011

Äntligen lite Fantasy - från Vince Folke


Planeten Gorm hade drabbats av orostider. Den onde Månkungen fick plötsligt en dag för sig att dämma upp floden där Vattenfolket sedan urminnes tider haft sin natt-bostad. Varför Månkungen gjort detta, visste ingen. "Månkungen är en nyckfull varelse", var det enda man kunde komma på att säga.

Vattenfolket hade naturligtvis inte krafter att ensamma rå på sin antagonist. Efter mycken vånda beslutade man därför att be sina gamla trätobröder Skogsfolket och Stenfolket om hjälp. I en så här allvarlig fråga måste man trots allt försöka enas. Månkungen var ett hot mot alla invånare på Gorm.

Detta förstod Stenfolket och Skogsfolket, och tillsammans beslutade de tre Gormitistammarna att gillra en fälla åt Månkungen vid den stora bron där han så förslaget byggt sin fördämning. Planen lyckades. En morgon satt Månkungen ohjälpligt fast invid det ena brofästet. Man hjälptes åt att föra bort honom till det fängelse man byggt, särskilt för detta ändamål.

Nu är allt lugnt på planeten Gorm igen. Men ingen vet hur länge. Månkungen kontrollerar månljuset, och får han bara chansen kan han använda det för att försätta alla Gormitisar i djup sömn ...

***

Ovanstående är inte intrigen i Iron Maidens nya konceptalbum. Det är Vince-Folkes berättelse om sitt senaste Gormitis-äventyr (återberättat för HP under eftermiddagsfikat i går). Jag tyckte den passade bra här på HP-bloggen. Det har varit på tok för lite Fantasy här. Och Hårdrock utan Fantasy är ju som typ ... tja, Fantasy utan svärd. Det vet ju alla.

Huvudpersonerna i berättelsen ser ni på bilden ovan. Inlägget är inte på något sätt sponsrat av någon leksakstillverkare.

Ha det fint.

2 kommentarer: