torsdag 20 oktober 2011

Monsters of Rock - Vince Folke & Ozzy Melker


Inga partade hårdare på -80talet än Ozzy och Mötley Crüe. När de till slut kom att turnera tillsammans gick saker och ting en smula över styr. Kanske inte helt jämförbart med de tre inledande dagarna av den här veckan. Men rätt intensivt blev det, när kusinerna Melker "Ozzy" Olsson och Vince Folke gav sig ut i Stockholms-terrängen.

Mötley Crüe beskriver i sin bok the Dirt, hur turnerandet med Ozzy Osburne överträffade allt annat de upplevde under de hårdaste åren på 1980-talet. Jag tänker inte gå in på detaljer här, det kan ni läsa om själva. En slags mini-variant av det där kan man kanske säga att HårdrockarPappan och hans syster Agneta hade under måndag, tisdag och onsdag den här veckan.

Vince Folke hade länge väntat på att hans 2 år äldre kusin Melker skulle hälsa på honom. Sent i söndags klev han så ut på perrongen på Stockholms C. Turne-ledare HP hade satt ihop ett digert program som började med Vasamuseet på Djurgården. Det var två riktigt laddade monsters of rock som äntrade relingen till det gamla vraket. Höjdpunkten på besöket var (på sant metal-maner) skeletten av de omkomna besättningsmännen i källaren.

"Kolla, han dog mest! Boing, dödskallen sönder!", som Vince Folke uttryckte sig om en av de arma satarna som ligger till allmän beskådan i en av montrarna.

Tisdagen var inte mindre intensiv den. Först Naturhistoriska Museet där Melker fick en obetvinglig lust att väcka en dinosaurie som sovit i flera miljoner år. Därefter besök på Hard Rock kafé.

På onsdagen infann sig en lätt utmattad stämning vid frukostbordet. När Melker tuggat i sig sin macka sa han i lätt bönfallande ton: "Nu vill jag inte åka någonstans." Under förmiddagen stannade vi därför hemma och Melker fick lära sig sina första ackord på sin kolsvarta Ukelele som hans morbror HP köpte för två jular sedan. Vince Folke, HP och Melker körde sen Tom Dooley som trio.

Melker och Agneta är nu hemma i Falkenberg igen. Men snart väntar återförenings-turné. För i november drar HP, Vince Folke och Tommy Gösta till Västkusten. Vi får se vad för gig som väntar då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar