torsdag 6 oktober 2011

Familjen Hårdrock på turné - till Bagis


Efter ett antal dagar i studion på Reimers, var det dags för Familjen Hårdrock att dra på turné. Vince Folke hade ett gig på dagis, så Tommy Gösta och HårdrockarPappan drog till Bagis.

Turnéledare på plats var den eminente Anders Engström, också han föräldraledig redaktör (PC För Alla), tillika inbiten Bagarmossen-bo och mannen bakom bloggen Bagisbloggen. Som sidekick hade han sin charmanta dotter Pella, 16 månader. Anders och Pella tog oss genom lekplatser och promenadstråk i det Bagis som Anders brukar benämna Stockholms Greenwich Village.

Lunchen intogs sedan på det relativt nyöppnade hipsterkafeet "Lilla Bagis". HP tog en ärtsoppa, torsdagen till ära, och TG käkade en burk pestopasta med kyckling. Tydligen hade Lilla Bagis nyligen fått utstå en del negativ kritik i kommentarsfälten på Bagisbloggen. Men jag måste säga att stället gav ett stabilt intryck. Hade Lilla Bagis varit en hårdrocksballad hade den förmodligen varit Only Women Bleed,med Alice Cooper, och det är fan inte illa.

Ska man tilldela Anders Engström en hårdrockskaraktär, blir det nog Dave Grohl. Inte i första hand för att dom har nästan likadana skägg. Den mest slående likheten är att båda hela tiden är på väg mot nya projekt. På samma sätt Dave Grohl ena sommaren gör succé med Them Crooked Vulture för att nästa återförena Foo Fighters och erövra världen med dom, driver Anders ständigt ett antal bloggar, bollar ständigt nya affärsidéer och ägnar semestern åt att göra ett One Shot-magasin om heminredning tillsammans med sin fru Frida.

Pella blir Angela Gossow i Arch Enemy, på grund av kombinationen näpet utseende, chockerande röststyrka.

Allt som allt en mycket trevlig dag.

1 kommentar:

  1. Nästa gång vi ses ska jag kontra med ett inlägg på Bakelit. Fan jag gillar verkligen din hårdrockarvinkel. Nu ska jag nog göra reklam för din blogg på Bagisbloggen... det förtjänar den!

    SvaraRadera