lördag 15 oktober 2011

Ett besök på Leksakslandet - men inga Kiss-dockor


Fredagar är kulturella utflyktsdagar för trion Vince Folke, Tommy Gösta och HårdrockarPappan. Förra veckan var vi på Stadsmuseet vid slussen, igår gick färden till Wallingatan i City. Vi fick träffa Darth Vader, James Bond och Barbie. Men Kiss-dockorna lös med sin frånvaro.

Inhyst i en källare på Wallingatan 12 ligger Leksakslandet. En vass (om än klart dyrare) konkurrent till det lite slitna och daterade Leksaksmuseet på Söder. Det är en gigantisk samling leksaker och fokus ligger på merchandise-leksaker. Till exempel har man Sveriges största samling av Happy Meal-leksaker. Men mest i ögonfallande är merchandiseleksaker kopplade till böcker och filmer. Tin Tin, Pirates of the Carribean, James Bond, Pippi, och naturligtvis Stjärnornas krig. Flera hundra gubbar från alla sex filmerna. Det som är coolt är att man verkligen arrangerat gubbarna (och gummorna så klart) utifrån scener ur filmerna, på ett otroligt levande sätt.

I montrarna fanns också merchandise kopplat till artister. Michael Jackson, Elvis, Spice Girls och Beatles för att nämna några. Men var fanns Kiss-dockorna. Kiss var ett av de första band som gav ut Barbie-versioner av sig själva, men tydligen hade innehavarna inte något intresse av detta, vilket drar ner betyget en smula trots allt. (Åtminstone enligt HP. Vince Folke var kanske inte lika upprörd.) Som kompensation kan ni kolla in lite sköna Kissdockor här.

Hur som helst, Leksakslandet på Wallingatan var värt sina 130 kronor i inträde (80 för HP, 50 för Vince Folke.) Rekommenderas.

I morgon blir det ny veckolista. Missa inte den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar