onsdag 31 augusti 2011

Asien-turnén i tankarna


Det finns många "sanningar" om metal. De flesta är ren dynga. Men en grej är svår att snacka bort: Hur bra ditt band än är, så är det inte förrns man genomfört sin första turné i asien, som man är ett vetekorn skilt från agnet.

I januari och februari genomför familjen Hårdrock sin första Asienturné som fulltalig kvartett. HårdrockarPappan och Nikki Sofie har turnerat där tillsammans tidigare, men det var innan vi bildade bandet.

Turnéplanen är utställd på Malaysia, Thailand och kanske även Singapore. Och eftersom HårdrockarPappan har en del ledig tid över har han så smått börjat glana i guideböckerna den senaste veckan. Visserligen är reseabstinensen inte så svår så länge solen skiner över Reimersholme och dess omgärdande vatten, men lite sugen blir man allt när man läser om Langkawis vita stränder, trottoarrestaurangerna i Kuala Lumpurs China Town och diverse exotiska djur som man kan ha turen att stöta på.

Personligen har jag svårt att tänka på Asien utan att tänka på Yngwie Malmsteen, den metalartist som kanske flest gånger påpekat hur stor han är i Japan och därför måste jag givetvis bjuda på lite unleashed fucking fury om du klickar här.

För övrigt innebar dagen en trevlig pratstund med tidningen Journalistens reporter Hannah Lundqvist och fotografen Tomas Ohlsson. Resultatet hamnar förhoppningsvis i tryck i deras arbetsledarbilaga, som kommer några gånger per år. En annorlunda upplevelse att vara på andra sidan anteckningsblocket för en gångs skull.

Tidigare har jag nämnt att Vince Folke och jag läser Bilbo nu. Bilbo är för närvarande i Mörkmården och det går sådär för honom. En av hans dvärgpolare trillade i kväll ner i en förtrollad flod och somnade. Jag återkommer med fler rapporter.

God Afton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar