torsdag 8 december 2011

Så förstår du Eurokrisen - Med Ace Frehley

I kväll träffas EU:s ministrar för att försöka rädda euron. HårdrockarPappan hjälper dig att förstå Europas krisen. Till min hjälp har jag the hottest band in the world: Kiss.

Metoden är enkel: Diverse medlemmar som spelat i Kiss, får här representera var sitt euroland. Glasklart? Inte? Fortsätt bara läs, så hajar du.


GENE SIMMONS: TYSKLAND
Den odiskutable bandledaren. Störst och rikast. Förväntar sig att de andra gör som han säger. Lämnar han bandet är allting över.

PAUL STANLEY: FRANKRIKE
Den som snackar mest under gigen. Ser sig själv rätt mycket som bandledare, men alla vet vem som i slutändan bestämmer (se ovan).

ACE FREHLEY: ITALIEN
Klart högst rock n roll-faktor. Har egentligen en ruggig potential, men tyvärr också lite väl förtjust i droger och vin.

PETER CRISS: SPANIEN
Ännu en av de mest kända och centrala medlemmarna. Helt utan rock n roll-faktor dock. Visade sig ganska lätt att ersätta.

ERIC CARR: IRLAND
En liten knatte som det är omöjligt att inte gilla. Festade mest av alla så länge festen pågick. Men drabbades tyvärr så svårt av sjukdom att han till sist avled.

VINNIE VINCENT: GREKLAND
Bjöds in med armbågen. Betedde sig som ett svin. Snabbt hatad av de andra medlemmarna, fick så småningom sparken.

BRUCE KULICK: FINLAND
En relativt obetydlig medlem, jämfört med ovanstående. Men bidrog ändå i det tysta till att skapa viss stabilitet i bandet efter lång turbulens. Var faktiskt medlem i över 10 år. Betydligt längre än föregångaren Ace (återföreningen ej inräknad). Gled liksom ur bandet utan att någon riktigt märkte det.

Tommy Thayer/Eric Singer/Mark S:t John: Välj fritt bland länder som Cypern, Malta, Luxemburg, Slovenien och Estland.
Fullständigt betydelselösa medlemmar.

Ha det bäst, eder euroanalytiker
/HP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar